Omul, ca trăire!

Ce ţi-e şi cu gandurile astea.. Tare te mai macină. Dar, pana la urmă asta depinde de fiecare. În cazul meu, se practică!

Aşadar, “Omul, ca trăire” pentru mine e un gând .. De ceva zile incoace, încerc sa gasesc un sens al acestuia şi sa-l autentific. Îmi dau seama că omul, o fiinţă creată de Dumnezeu,  încă din momentul când prinde grai, clar TRĂIEŞTE! Atunci, de ce oare am aşezat cuvântul “om” lângă “trăire”?!

Asta este o întrebare, care mi-ar fi placut să îmi fi fost adresată şi să nu fi ştiut să raspund..O spun ca fiind o posibilitate, pentru că, dacă ar fi fost întreadevăr aşa, nu mi-ar fi plăcut să mă pronunţ in necunoştinţă de cauză. Acum că ştiu răspunsul, am şi o modalitate de a-l exprima, prin intermediul acestui blog!

Fără să mă abat prea mult de la subiect, cu toţii ştim că omul, ca persoană are o viaţă(trăire) cu multe “componente”, ce îl caracterizează, multe baricade de trecut, inamici de infrânt..Această viaţă, în esenţă este asemănătoare prin rândurile omenirii. Etape precum naştere, botez, căsătorie le găsim la toţi. Însă, omul ca trăire( proces sufletesc), diferă. Se pot observa doua inţelesuri ale cuvântului “trăire” mai sus:  1. vieţuire; 2. experienţă sufletească.

Aşadar, gândul ce-mi cerea să îl analizez, nu de mult “Omul, ca trăire” are doar un singur sens.. În lume, pe cât de mare e aceasta, sunt mii de existenţe fizice, toate având doi ochi, doua mâini ş.a.m.d:)), aceleaşi niveluri de trecut, sau cel puţin asemanătoare, însă niciodată aceleaşi trăiri.

În  concluzie, fiecare e unic în felul său. Există oameni cu trăiri mai bune, sau mai puţin bune, oameni diferiţi..unii mai valoroşi, alţii mai puţin..Totul depinde de modalitatea în care se remarcă fiecare. Dar..(fiindcă mereu e loc de un dar), dintr-un punct, cu toţii suntem la fel de demni de apreciat, şi anume faptul că ni s-a dat onoarea(altfel nu poate fi numita) să facem parte din creaţia lui Dumnezeu, să avem un grai prin care să putem rosti mereu ceea ce dorim şi să ne impunem când situaţiile o cer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s